En rusande halvblondin

Springer runt och fixar detr sista, väntar vännerna om ca 2 timmar. Måste hinne slänga i mig någon mat också, dumt att äta på tom mage!
Update: Haha, "dumt att äta på tom mage" Inser nu själv hur stressad jag nog var.

Förbereder för tjejkväll

Drinkar ska blandas, is ska krossas, lekar ska förberedas. Fullt med stress. Kul stress

Sakta men säkert



Sakta men säkert har jag nu lyckas få in lite blommor i lägenheten! Philip godkände köpet när det gällde örter och kryddor men blommar fick jag ett nej till "inte viktigt just nu ju" ts sa jag och drog med kusinen och plockade blommor ute i det vilda istället! Men jag älskar ju dessutom mitt vita mini växthus, dels är det jättesnygg och dels har jag plantor att ta hand om, kul! :) Annars har jag mest bara förberett lite inför en tjejkväll imorgon idag och tittat film med min kusin-vitamin!
Natti natti!

Lovie dovie


En titt inom Kappahl

Med mig på cykeln och mannen på longboarden tog vi en liten runda i ystad! Tittade in och hälsade på kusinen inne på Kappahl och sprang på denna väldigt enkla men åh så fina tröja!

Ensamtid


Varit på biblioteket och lånat lite böcker. Ska nu snabbstäda vårt kära hem innan jag unnar mig lite ensamtid. Ansiktsmask, läsning, äta någon god mat, duscha & sedan avsluta med film tillsammans med min kära kusin.

En vårpromenad med min gravida kusin!

Gick en promenad med min fina kusin i den mysiga vårkvällen. Som ni säker förstår i rubriken så ska hon ha barn, jätteroligt är det!
Våren har varit här i nästan två veckor nu, helt underbart. Bara det inte blir som den förra då våren stekte sönder en men sommaren, då man äntligen var ledig då och då hade nog bara sammanlagt en veckan sol, och jag jobbade alla soldagar!


Just some pics from a teenage weekend

Bilderna är tagna i lördags, då vi var på födelsedagskalas! Natten spenderades hos philips familj. En rolig kväll helt enkelt!

En ängel jag inte än har mött

Sitter och filosoferar här i den händelsetomma natten, tänker på henne, hon jag inte mött än!. De flesta vet vid det här laget att jag inte mår speciellt bra, jag är sjukskriven för en massa och därför kommer jag inte att ta studenten denna sommaren. Det har varit mycket det senaste året, så mycket gott och ont. Då jag lever tillsammans med min älskade man så har jag allt jag ens hade vågat be om, men detta hindrar inte mina sjukdomar och besvär för att stanna kvar.

Mitt under en tung och mörk period fick jag höra något som redan då lös upp mitt mörker - jag ska bli faster! Min älskade storebror som jag alltid sett upp till ska få en dotter. Vad denna flicka gör med mitt liv, det har hon ingen aning om när hon ligger där och har det bra i mamma Marias fina mage, och det kommer ta många år innan jag kan berätta för henne och bli förstådd. Hon blev som en ängel i mitt mörker och jag längtar efter henne något så fruktansvärt mycket.
Min bror, som jag älskar så mycket, ska bli pappa, han blir pappa till det barnet som under många stunder fått mig att tänka annorlunda och som fått mig att ta rätt beslut när det känts tomt. Denna lilla flicka, denna ängel jag inte ens vet namnet på lyser upp mitt mörker och fick mig att längta. Jag kallar henne ängel men det är inte bara för att hon lyst upp mitt mörker, men för att hon har vaktat mig och hjälpt mig frammåt. Jag kallar henne ängel för att jag inte kan hennes riktiga namn, och jag kallar henne ängel för att hon har tänt ett ljus utan att ens leva i vår värld än.
Vem kan göra det om inte en ängel?
Med en lånad bild och lite photoshop jobb lyckades jag göra lite olika modeller av en bild passande till texten.

Kramar!

Jag saknar min bästa vän!

You got a friend in me - Randy Newman

You've got a friend in me
When the road looks rough ahead
And you're miles and miles
From your nice warm bed
Just remember what your old pal said
Boy, you've got a friend in me

You've got troubles, well I've got 'em too
There isn't anything I wouldn't do for you
We stick together and we see it through
You've got a friend in me

Some other folks might be
A little bit smarter than I am
Bigger and stronger too
Maybe
But none of them will ever love you the way I do
It's me and you
And as the years go by
Boys, our friendship will never die
You're gonna see
It's our destiny
You've got a friend in me


.



Ljust


Mirrors


Orange


People are addicted to love because it's the closest we come to magic

Hade kunnat citera hundratals låtar som beskriver kärleken jag känner till denna människa. Hade kunnat skriva romaner om vad han betyder för mig och hade jag fått chansen att bevisa det hade det blivit tydligt att jag hade gjort allt för denna människa.
People are addicted to love because it's the closest we come to magic



Vackra ting i vårvädret


A breeze of spring

Solen skiner och jag har varit ute och fotat lite!

Trying to cook for my baby


Pasta carbonara, eller ja, försök på pasta carbonara.

200 g tärnad bacon
120 g parmesanoost
2 tsk olivolja
500 g pasta
3 st ägg

marinblått



Not all days are good days

But all days is worth living through, cuz one good day will feel so much better when you have experienced the bad ones. No fighting is ever in vain, you fight to be able to spend those moments with your love ones, those moments which make you think "it was all worth it", we live to fight another day!

Hemmagjord pizza, m-m-m

Idag gjorde jag och min käre sambo hemmagjord pizza! Fruktansvärt gott och egentligen inte speciellt komplicerat, konstigt att man/jag gör det så sällan själv. Dessutom blir kostaderna jättesmå, vi gjorde två extra som vi fryser in för att äta vid något senare tillfälle! m-mhhhhhh-m!
Photoshop strejkar och eftersom jag inte är döteknisk pallar jag inte ge mig in på att försöka fixa det just nu heller, därav de oredigerade bilderna!
Kram

just around the corner


snyggare får man leta efter

Blake Lively, eller karaktären Serenda har en sådab fruktansvärt fin garderob. Nedan är några av hennes adorable oitfits, mina två favoriter är nummer ett och tre från vänster håll.
Har suttit och jobbat på kusinens bloggdesign i någon timme nu och är helt slut. Blir nog sömn direkt, klockan är trots allt snart halv fem.

Finns ingen finare


Ljus i mörkret


Något fult som kan bli vackert

Efter promenaden igår känner jag att jag har en växande kärlek för den nya staden. När solen skiner är det så många gamla vackra byggnader och mysighetsfaktorn på denna staden är så mycket större än malmö, hur mycket kärlek jag än känner för den tredje största staden i vårt avlånga land!
En sån liten detalj, men som gör så stor skillnad är alla dessa elskåpen som är så fint dekorerade, fruktansvärt fina är de!
Philip är nu på träning och jag sitter och sorterar tvätt. Living the highlife so to speak!
Kram!

cravings

Vill ha blått blått blått i stpra mängder just nu, helt plötsligt längtar jag efter en massa blåa kläder. Undra om det är Philip som smittat av sig med sitt beroende av färgen! Sitter och väldigt oengagerat leker i photoshop (använder simple "instrument" såsom målning suddigummi! ;)

På promenad genom stan


Yesterday

Gårdagen bestod av flera besök av nära och kära! Maria & Johnny hade svängarna förbi efter att tittat in en stund på Ystads sjukhus, bara några veckor tills jag blir faster, och jag längtar så att jag spricker!

Senare på eftermiddagen kom mamma, mormor, Jesper och hans tjej Elin. Då bjöds det på te och kaka! Somnade i soffan redan vid 9 (deprimenrande nog) därav det utablivna bloggandet igår!

Drinkar och whiskyglas!


Dagens val


Sitter och myser med min photoshop bible

Sitter och läser i min photoshop bibel på 1184 sidor. Man måste ju faktiskt börja någonstnas! De säger att konsten till framgång ligger i repetitionen, lets see about that!
Funderar på att börja på en fotokurs nu när jag är helt utan sysselsättning! Hade nog varit bra för mig att komma ut och det skulle verkligen vara jätteintressat! Nu ska jag bara se vad det kostar också!

So many treats

Bakande i de få tillfällena då jag kunde slita mig från att hålla på med den kära bloggdesignen. Allt pillande, trots att det är ganska intressant, kan verkligen driva en till vansinne! Det är beroendeframkallande, jag vill ändra saker hela tiden och tiden bara rinner förbi helt och hållet!

Stranden och besök av en utter

Jag och Natali stack till stranden idag för att fota lite trots det dåliga vädert. Provade det andra objektivet för foton på större avstånd. Är helt fruktansvärt kär i kameran! Om man ser över det tråkiga, blåsiga och kalla vädret var det en mysig liten utflykt, fick dessutom träffa på en utter! Den kämpade med de stora vågorna och trots ca 20 foton var det inte många som blev speciellt bra. Jag kan ju inte detta med fotograferings speciellt bra än men tycker det är jättekul att lära mig!
In the moment: Philip står och lagar mat och jag sitter och redigerar lite bilder! Detta plus lite It´s always sunny in Philadelphia i bakgrunden skapar en ganska mysig fredag!

Nattpromenad och ensamtid

Gick ut en runda eftersom att jag blir galen av rastlöshet här hemma. Fick lite sightseeing och träffade på några ankvänner!

Days like these

Gud
Ge mig sinnesro
Att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och förstånd att inse skillnaden

Sitter och tittar på tv och ska snart ge mig ut och fota lite i mörkret tillsammans med min kusin så att jag har något att pilla på restan av kvällen!

Kors i taket

Jennifer har lagat mat, minst sagt kors i taket! 
Det blev laxfilé som blivit lagad i ugnen i stekpåse tillsammans med smör, paprika, cream fraiche, fetaost, bitar av sparris, citron och salt. Till det lagades simpelt nog popatismos och sparris!
Vad som har fått mig att tycka mat är spännande har jag ingen aning om, bakande och desserter har alltid varit i mitt intresse men jag tror att jag har Philip och hans goda matlagande och intresse för mat + sveriges mästerkock att tacka för när det gäller det nya matintresset!

.



pics


Lite fler details från lägenheten

Lite fler details, mest på mitt ÄLSKADE vitrinskåp, Philip var inte riktigt nöjd med det men själv är jag helnöjd, genom att vara smalt (vilket som gör att det får plats i vår minilägemhet), att det är vitt med svarta detaljer (precis som resten av lägenheten) & att det har dimmerljus ligger ju klart på plussidan i min åsikt, dessutom köpte vi detta för endast 450 och det är byggt av en privatperson, och alltså unikt!

Låter wierd hur glad jag är över ett ynka skåp, men som att de tidigare nämna plussidorna inte skulle räcka så håller ju skåpet faktiskt upp mina fina glas som jag är så kär i!

Bilder fyllda med kärlek


Alla bilder är tagna på nyår 2011/2012!

Idag blir det förmodligen att gå ut och fota lite, laga mat och läsa och pilla lite i photoshop. (Jag är så fruktansvärt uttråkad om dagarna så jag måste komma på lite nytt att göra varje dag, annars kommer jag aldrig klara av detta med att vara sjukskriven). Jag hoppas på att min kära kusin, som bor precis bredvid mig (vi har tillsammans med våra killar en hel våning för oss själva) ska följa med mig ut och fota lite!

Många kramar!

Dagens val i vårvädret


Vackra vårdagar

Ibland är det viktigt att se det vackra i det lilla! Dessa bilder är tagna på min utflykt till vårdcentralen då jag passade på att prova kameran lite. Helt fantastiskt vad vissa bilder säger mer än ord. Älskar den sista bilden, så otroligt fint med ett sådant gammalt par som går och håller varandra i handen, nästan så man vill gå fram till dem, bjuda hem dem på en kopp te och be dem berätta om sin kärlekshistoria. Folk säger att skönhet är överallt, man måste bara öppna ögonen!

Lite bilder från vårt nya hem

Här kommer några bilder på lägenheten, mer kommer såklart!

Liten update

Liten bildbomb med lite från de senaste veckorna!
Bilderna är i väldigt olika kvalite och storlek eftersom de är tagna med olika kameror (systemkamera och mobilkamera).

Kram!

Så mycket som har hänt, så mycket positivt, så mycket negativt

De senaste veckorna har varit en riktigt berg och dalbana. Folk brukar säga så men i detta fallet är det verkligen sant. Mycket spännande har hänt, vi har flyttat in i vår lägenhete, möblerat, hunnit sova, duscha, äta, spelar spel, titta film och druckit lite drinkar här. Jag trivs och det känns bra. 
Men de senaste veckorna har det även gått en del neråt, jag har besökt akuten och vårdcentralen 6 gånger bara på två veckor. Jag väljer att inte gå in på för mycket om varför, men i vilket fall som helst har detta orsakat att jag inte kunde göra mina mockexams i skolan. Pga min uteblivna närvaro på dessa exams kommer jag inte att få göra mina exams ny i maj 2012 och därför inte få ta studenten till sommaren.
Detta besked har tagit hårt på mig, min prestationsångest, stolthet och styrka fick ta en rejäl smäll. Som tur är har jag en otroligt stöttande pojkvän och bra läkare vid min sida.
Jag har just nu ingen service på min telefon eftersom jag håller på att byta abonnemang, det tar lite tid men pga att jag inte velat ha för mycket kontakt med alla omkring mig har jag inte stressat med att kontakta min teleoperatör. Är det folk som har försökt kontakta mig så ta det inte som att jag inte vill höra av er!
Jag har nu försökt rycka upp mig, resa mig lite smått, metaforiskt pratande så är jag väl kanske på huk just nu, men jag ska bli stående igen vilken tid det än tar!
Jag har bestämt mig för att absolut inte ge upp, och sakta men säkert börja ha kontakt med omvärlden igen. Okej jag får mina gymnasiebetyg något eller några år senare, men det viktigaste är att jag blir frisk, blir jag inte det kommer jag ändå inte ha någon användning av mina betyg. Kommer nog inte vilja ha någon student när det väl blir av, men jag ska ha mina betyg och jag ska börja universitiet, planen är fortfarande den samma, även om den har blivit uppskjuten!
Kram!




RSS 2.0