Anton..

http://www.expressen.se/kvp/pappan-vadjar-till-forsvunne-anton/
 
 

Har inte använt bankkortet

– Anton var ledsen av någon anledning när han gick därifrån efter spelningen. Det hände något med honom som gjorde att han gick. Någon ska ha sett honom på Gustav Adolfs torg vid 01-tiden, sedan finns ingenting.

– Dagen därpå ringde hans flickvän oss och frågade om Anton var i Lund, för han hade inte kommit hem. Då kontaktade jag polisen, berättar pappan.

Därefter finns inte ett enda spår av Anton. Polisen har kollat hans mobiltelefon och hans bankkort – men de har inte använts sedan onsdagsnatten.

Missing People inkopplade

Pappan kan inte hitta någon som helst förklaring till att Anton försvunnit.

– På tisdagen hade han varit hemma i Lund och hämtat böcker till kursen i litteraturhistoria som han hade anmält sig till och kommit in på, säger han.

– Allt var som vanligt. Och Anton har alltid kommit till oss om det har varit några bekymmer.

Redan dagen efter polisanmälan, fredagen den 16 augusti, tog frivilligorganisationen Missing People upp sökandet efter Anton Gustafsson och la upp hans bild och signalement på sin Facebooksida.

– Vi har varit ute och sökt varje dag sedan dess utom i tisdags då vi gjorde en paus, säger Dennis Hansson hos Missing People.

Tackar Malmöpolisen

– Vi började med utgångspunkt från det senaste stället han sågs på, alltså Gustav Adolfs torg. Först söker vi inom en kilometer från den punkten, sedan två kilometer och sedan fyra.

Under torsdagskvällen sökte tre patruller i Bellevueområdet och på Limhamnsfältet, och ytterligare en rörde sig i trakten av koloniområdet Zenith i östra Malmö. Sammanlagt 26 personer var engagerade i aktionen.

Pappan är full av tacksamhet för Missing Peoples insats.

– Jag tycker det är fantastiskt, det de gör, säger han.

– Jag vill också säga att Malmöpolisen har varit mycket tillmötesgående. De ringer mig varje dag även om det inte finns något nytt att meddela. Man känner deras närvaro, att de bryr sig.

"Kom hem"

Under torsdagskvällen genomförde också en grupp kompisar en "alternativ skallgång" i Lund. De letade vid Höje å, Sankt Hans backar och Gastelyckan eftersom de tyckte att Lund var en ännu outforskad plats i sökandet.

Men hittills har alltså alla insatser varit resultatlösa.

Pappan hoppas nu att Anton ska läsa om sig själv i tidningen och förstå hur många det är som saknar honom och är oroliga för honom.

– Anton, om du läser detta – hör av dig. Kom hem.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0